Gildeslager Van Ingen |
Uit onze worstmakerij komen de heerlijkste worsten en vleeswaren. Door de eigen productie staan wij garant voor topkwaliteit. Vele worstsoorten, zoals onze achterham en rolpens zijn recentelijk nog met goud bekroond. Bij een keuring door TNO ontvingen wij voor onze leverworst, filet americain en boterhamworst het maximale aantal van 10 punten.
Maar ook onze runderrookvlees is van grote klasse. Ze is niet te zout, niet te droog en altijd mooie grote plakken. Wij maken onze runderrookvlees volgens een speciaal recept, waarbij de combinatie van pekelen en droog zeezout een belangrijke rol spelen.
Iedere week 3 soorten vleeswaren in een wisselend aanbod.
3x 100 gram voor € 5,95
Duurzaam
De wroetstal is een duurzame voorziening omdat de dichtevloer met een dikke laag strooisel zichzelf van warmte voorziet. Hierdoor werkt de stal energiezuinig en hebben de varkens het warm genoeg.
De wroetstal
Een wroetstal geeft het varken de gelegenheid om z’n natuurlijk gedrag te vertonen. Een dikke laag strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens heerlijk op kunnen rusten (ongeveer 18 uur per dag) en in kunnen wroeten. De varkens genieten van veel ruimte en veel daglicht. Varkens zijn echte groepsdieren. Het feit dat ze in de wroetstal in grotere groepen leven draagt dus ook bij aan hun welzijn.
Voer
De voeding van het varken wordt zorgvuldig samengesteld en is afgestemd op de leeftijdsfase waar het dier in zit. We onderscheiden 5 soorten voer: speenvoer, biggenvoer, startvoer, tussenvoer en eindvoer.
Het voeren van biggen/varkens is een samenspel van groei en darmgezondheid. Zo spelen onder andere de genetica van de zeug en beer en de voerstrategie in de kraamstal, biggenstal en wroetstal een rol in het samenstellen van het optimale voer.
Strooisellaag
Het unieke van de wroetstal is de dichte vloer met een lekkere laag strooisel. Door deze strooisellaag hoeft de stal niet bij verwarmd te worden.
Biodiversiteit
Biodiversiteit staat voor de verscheidenheid aan leven. Het omvat alle soorten planten, dieren en micro-organismen i.c.m. het ecosysteem waar ze in leven en de interacties daartussen. Binnen het Krullconcept vinden we het belangrijk dat we een positieve bijdrage leveren aan het in stand houden van de biodiversiteit, zodat ook de volgende generatie hiervan kan genieten. Alle Krullboeren dragen daarom bij aan de biodiversiteit op en rondom het erf.
Lees meer op: www.krullvarken.nl
Naast rund- en varkensvlees kunt u bij ons terecht voor een ruime keus aan kipproducten.
Kipfiletschnitzel: onze specialiteit!
Gemaakt van 100% kipfilet, circa 130 gram. De kipfiletschnitzel hoeft maar circa 5 minuten in de koekenpan, lekker met gebakken aardappeltjes!
Gebraden rosbief
Zo komt ons rundvlees van vaste leveranciers uit de regio. Wij laten de dieren slachten en in de slagerij afleveren, zodat het vlees gegarandeerd vers is. Wij kunnen alles leveren op het gebied van rundvlees. Van een overheerlijke sucadelap tot een specialiteit als de rib-eyesteak.
In onze eigen worstmakerij braden wij de heerlijkste rosbief. Heerlijk bij het ontbijt of de lunch. Iets dikker afgesneden ook prima bij uw warme maaltijd.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.