Afbeelding

Worstmakerij

Uit onze worstmakerij komen de heerlijkste worsten en vleeswaren. Door de eigen productie staan wij garant voor topkwaliteit. Vele worstsoorten, zoals onze achterham en rolpens zijn recentelijk nog met goud bekroond. Bij een keuring door TNO ontvingen wij voor onze leverworst, filet americain en boterhamworst het maximale aantal van 10 punten.

Maar ook onze runderrookvlees is van grote klasse. Ze is niet te zout, niet te droog en altijd mooie grote plakken. Wij maken onze runderrookvlees volgens een speciaal recept, waarbij de combinatie van pekelen en droog zeezout een belangrijke rol spelen.

Hammen

  • Beenham
  • Achterham
  • Schouderham
  • Gegrilde ham
  • Rauwe ham
Allemaal bijzonder goed van smaak.


Vleeswaren trio

Iedere week 3 soorten vleeswaren in een wisselend aanbod.

3x 100 gram voor € 5,95

Vers vlees

Al ons vlees is van Hollandse bodem afkomstig.


Varkensvlees van Het Wroetvarken

Van uw slager mag u altijd iets meer verwachten. Daarom hebben wij varkensvlees op de kaart staan van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur.

Stallen

De stallen voor wroetvarkens worden volgens vastgestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Er zijn voldoende ramen  op zichthoogte in de stal waardoor er veel daglicht naar binnen komt. Hierdoor ontstaat het dag- en nachtritme. De varkens kunnen spelen, rusten en wroeten in de stal omdat op de dichte vloeren en pak strooisel ligt van enkele centimeters. Op deze manier kunnen ze de hele dag wroeten, hun natuurlijk gedag uitoefenen. Dit doen ze het liefst.  Hier komt ook de naam “Het  Wroetvarken” vandaan. Ze krijgen mede daardoor meer beweging. Ze leven in grote groepen bij elkaar en hebben veel bewegingsruimte. Door al deze leefomstandigheden heeft Het Wroetvarken  een beter leven gehad.

Het Wroetvarken beschikt over Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming,  maar de normen/eisen  van onze keten liggen zelfs hoger.

Smaakvoller, natuurlijker en (h)eerlijk vlees

Die gezonde leefstijl is  ook goed terug te vinden in het kwaliteit van het vlees. Het vlees is steviger, beter dooradert(intramusculair vet), fijner van structuur en bevat minder vocht.

Het Wroetvarken heeft een unieke genetica.  Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit geeft een natuurlijker varken.

De Wroetvarkens hebben de hele dag beschikking over vers water en  Non-GMO voer. De gehele samenstelling van het voer is vrij van genetische modificatie. Dit komt het vlees en de smaak ten goede.

Het streven is om de mest op eigen bedrijf en/of in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke positieve invloed heeft op het bodemleven.

Als slager willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen. Als slager houden we van eerlijke handel, omdat wij vinden dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten verdienen. En omdat u ook wilt dat uw stukje vlees vervaardigd wordt met respect voor mens, dier en milieu tegen een eerlijke prijs.

Lees meer op: www.wroetvarken.nl

Kip

Naast rund- en varkensvlees kunt u bij ons terecht voor een ruime keus aan kipproducten.

Kipfiletschnitzel: onze specialiteit!

Gemaakt van 100% kipfilet, circa 130 gram. De kipfiletschnitzel hoeft maar circa 5 minuten in de koekenpan, lekker met gebakken aardappeltjes!

  • Hele kip
  • Kippenbouten
  • Kipdrummets
  • Kipsteak
  • Kip floriade steak
  • Kippoulet
  • Kiprollade
  • Kip cordon bleu
  • Gegrilde kippenbout
  • Gegrilde kipdrummets
  • Gegrilde kipsaté
Afbeelding


Onze specialiteiten van het rund

Gebraden rosbief

Zo komt ons rundvlees van vaste leveranciers uit de regio. Wij laten de dieren slachten en in de slagerij afleveren, zodat het vlees gegarandeerd vers is. Wij kunnen alles leveren op het gebied van rundvlees. Van een overheerlijke sucadelap tot een specialiteit als de rib-eyesteak.

In onze eigen worstmakerij braden wij de heerlijkste rosbief. Heerlijk bij het ontbijt of de lunch. Iets dikker afgesneden ook prima bij uw warme maaltijd.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.