Tips voor een geslaagde barbecue

  • Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  • Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes die u vervolgens aansteekt. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue worden verspreid.
  • Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte breikt om het vlees perfect te grillen.
  • Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel omdraaien is niet goed.
  • Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  • Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat u het roostert.
  • Strooi van te voren nooit zout op het vlees, er verschijnt vocht, wat het bruin worden bemoeilijkt.
  • Gebruik een tang (dus geen vork). Hierdoor blijven de vleessappen bewaard.
  • Trek het vlees, dan aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, het gaat vanzelf los.


Gildenieuws
Oosterse procureur
Een heerlijk Oosters gekruid lapje varkensvlees met een verrassende vulling! … lees verder »
Gildetrophy
For_page_oosterse_procureur_nc
Deze Gildetrophy is t/m 02 juli verkrijgbaar.

Openingstijden

MaandagMa 08.30 t/m 18.00 uur
DinsdagDi 08.30 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 08.30 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 08.30 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 08.30 t/m 20.00 uur
ZaterdagZa 08.00 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m


2x Speklappen op de barbecue
De speklap is een echte klassieker voor op de barbecue. Marineer ze op 2 manieren! ... de bereiding »
Recept v/d Week
Widget_25_26_2x_speklappen_op_de_barbecue
bereidingstijd 20 min